"Javni uvid u Prijedlog konfliktne karte buke Grada i Akcijskog plana upravljanja bukom Splita za 3. krug izvještavanja Europskoj komisiji"

 

Inicijativa građana "Spinutski volonteri" dostavlja svoja mišljenja i prijedloge temeljem dokumentacije koja se nalazi na stranicama Grada Splita: Upravni odjel za prostorno planiranje i uređenje i zaštitu okoliša na poveznici "Pravni okvir"

 

Poslali smo Dokument kojega možete naći na poveznici poslan je 17.09.2020. Odjelu za urbanizam, Grada Split

 

Spinutski volonteri

 

11 Ulica AG Matoša je središnja ulica gradskog kotara Spinut te je semafor postavljen 2016. godine. Predlažemo dodatno ograničenje brzine kretanja vozila na 30 km/h u cijeloj ulici.

Stranica 69. Molimo provoditi potrebne kontrole poštivanja kretanja brzine vozila. Vijeće GK Spinut više puta je dobilo i policiji proslijedilo videa noćnog divljanja na spomenutoj prometnici.

 

17 Zrinsko-Frankopanska ulica; Prijedlog vijeća GK Spinut za postavljanje novog pješakog prijelaza kod Lučićeve ulice nije prihvaćen od stane Grada Splita. Na koji način se ograničava brzina teških vozila koja se kreću tom ulicom? Znak zabrane prometa takvim vozilima u Zrinsko-Frankopanskoj kod križanja s Karamanovom ne postoji.

 

13 Ulica Sedam Kaštela predlažemo ograničenje brzine na 50 km/h od križanja s Ulicom osmih Mediteranskih igara do Matoševe ulice.

 

Sada na toj dionici ulice ne postoji prometni znak ograničenja brzine, a vozila koja dolaze iz smjera sjeveroistoka nastavljaju velikom brzinom voziti i po toj dionici.

 

Osim postavljanja znaka ograničenja brzine smatramo kako je potrebno napraviti i dodatno osvjetljenje pješačkog prijelaza na T spoju s Jobovom ulicom (ugrađena svjetla, kao na prijelazu u ulici Domovinskog rata), uz postavljanje signalizacije s mjeračem brzine koja bi vozače upozoravala na prekoračenje brzine (primjer u Solinu kod skretanja za Vranjic).

 

Na stranici 73. jasno je kako je ovo označeno kako su ove aktivnosti 2. prioriteta uz srednjoročni rok provedbe. Napominjemo kako u tri nebodera ulice Sedam Kaštela živi preko 550 ljudi (tri nebodera s 192 stambene jedinice i privatnom kućom) koji pate od iznimne cestovne buke. Molimo, povećajte prioritet te skratite rok provedbe.

 

Ovime se pokazuje iznimna potreba smirivanja prometa u ulici Sedam Kaštela, kao i u zapadnom dijelu Matoševe ulice!

 

Strateška karta buke Grada Splita za ocjensku godinu 2016.(18,76 Mb) donosi slikoviti prikaz cestovne buke na području Spinuta.

 

Na stranici 83. za ocjensko radoblje 'večer' vidljivo je kako su razredi indikatora buke Levengin u istom "ljubičastom" razredu od 70 do 75 db! Što je iznimno loše jer noćna buka znatno utječe na zdravlje ljudi. Katastrofalne razine buke potvrđuje i karta na stranici 85. gdje se kao ocjensko razdoblje uzima -dan-večer-noć-.

 Buka cestovnog prometa danju

Ocjenska 2016. g - cestovni promet- ocjensko razdoblje ‘dan’

Razedi buke cestovni promet dnevni

 

Sasvim je jasno kako je povećan intenzitet prometa iz i prema Marjanskom tunelu u ulici Sedam Kaštela te zapadnim dijelom ulice AG Matoša radi odlaska na područje PŠ Marjan te prometa iz Mandalinske ulice koja je u istočnom dijelu jednosmjerna. Mandalinska je glavna prometnica građanima Varoša koji žive istočno od Nazorova prilaza.

 

Poduzmite predložene mjere za ograničenje cestovne buke u Zrinsko-Frankopanskoj i Matoševoj (istočni dio) jer i tamo su razine buke vrlo visoke i danju i noću.

 

Općenito

U ovom "Akcijski plan upravljanja bukom na području Grada Splita s ocjenskom godinom 2011." kao izvori buke navedeni su jedino: Cestovni promet, Pružni promet, Industrijski pogoni.

Gdje su izvori buke: sportski događaji, prigodna privatna i javna slavlja (s i bez dozvole Grada/MUPa) s vatrometima i noćna divljanja u prometu?