Dragi sugrađani,

 

u tijeku su događanja "Protupožarnih preventivnih aktivnosti na području GK Spinut" kojima je cilj povećati sigurnost građana u visokom objektima na području kotara. Riječ je neboderima Jobova 1 i 3, Kaštelanska 2, 6 i 8, Karmanova 4, 6 i 8, Karamanova 14-26, Plančićeva 2-14 i Karamanova 1-11.

 

Nositelj aktivnosti je Javna Vatrogasna Postrojba Grada Splita i njihov Preventivno-Operativni odjel. U aktivnosti su uključeni redom predstavnici suvlasnika spomenutih zgrada, upraviteljske firme zgrada, Grad Split (različite službe i upravni odjeli, Komunalno i Prometno redarstvo), MUP i vijeće GK Spinut kao komunikator prema predstavnicima i građanima.

Prvi sastanak održan je 16.10. s predstavnicima suvlasnika. Upoznati sa svim aktivnostima koje će se provoditi tijekom narednih nekoliko tjedana. Zadaća predstavnika je upoznati suvlasnike s budućim mjerama, aktivnostima i radovima.

Naslovnica i sadržaj analize te i Analiza vatrogasnog pristupa visokom objektima u GK Spinut.

 

Danas, 19.10. započeli su građevinski radovi u Karamanovoj i Jobovoj u svrhu osiguranja normalnog pristupa vatrogasnom vozilu "Vatrogasna skala" svim visokom objektima barem s jedne strane. Potrebno je osigurati pristup vozilu i označiti radno mjesto (11mx5m)

 

 2017 10 19 09.17.162017 10 19 09.19.33

 

Takvim označavanjem izgubit će se dio nerazvrstanih parkirnih mjesta pored dijela visokih objekata, no sve radnje idu na minimizaciju gubitka mjesta.
Vijeće kotara napominje kako se u suradnji s Gradom planira iscrtavanje svih parkirnih mjesta na svim javnim površinama kojima se sada građani služe za parkiranje. Time će se urediti prostor za parkiranje i osigurati pristup vatrogasnom vozilu.

Napominjemo kako je sigurnost građana na prvom mjestu i da je nužno svima osigurati mogućnost evakuacije i spašavanja. Ljudi, njihovo zdravlje i životi su važniji od vozila.

 

PlanAktivnosti

 


Za sve upite, prijedloge i komentare, molimo kontaktirajte kao prvi kontakt vaše predstavnike suvlasnika.

U planu aktivnosti predviđena je i preventivno-edukativna tribina u kotaru, kao i vježba evakuacije i spašavanja iz gorućeg objekta.

 

Srdačno
vaše vijeće GK Spinut